Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

6x grensoverschrijdend wandelen

Grensoverschrijdend wandelen? Dat mag!  Flirt met de grens tussen Belgisch- en Nederlands-Limburg op deze 6 grensoverschrijdende wandelroutes.

  • Kanne-Grenzeloos in Sint-Pietersberg (7,9 km)

Kanne... Hier heeft de Jeker duidelijk zijn stempel op het landschap gedrukt. De uitgesleten vallei, met hellingen vol grotten en holen, vormt een betoverend decor. De schoonheid van dit dorp en zijn omgeving ontdek je best aan een langzaam tempo. Hou rekening met wat klimwerk tussen de hoger gelegen plateaus en het dal op deze wandeling. Ontdek de wandeling hier.

  • Kessenich (blauwe lus) in wandelgebied Kessenich en de Drie Eigen (8,2 km)

Een gevarieerde route langs het kasteel Borgitter, de gezellige dorpskern van Neeritter en het natuurgebied Vijverbroek. Met de blauwe wandellus verken je het natuurgebied Vijverbroek en de markante Maasdorpjes Neeritter en Ittervoort. Een grensoverschrijdende wandeltocht met aandacht voor natuur en cultuur. Ontdek de wandeling hier.

  • Smeetshof in wandelgebied Smeetshof en Wijffelterbroek (10,3 km)

In dit wandelgebied overschrijd je letterlijk grenzen, tussen België en Nederland, tussen bossen, moerassen, weilanden en over beken zoals De Lossing en de Lechterrietbeek. Deze grensoverschrijdende route laat je niet alleen het Smeetshof en het Wijffelterbroek beleven, maar brengt je tot aan de Abeek, waar je zicht hebt op het natuurgebied Mariahof - De Luysen. Ontdek de wandeling hier.

  • Kessenich (rode lus) in wandelgebied Kessenich en de Drie Eigen (11,7 km)

Op de rode wandellus ontdek je onder andere de natuurgebieden Koningssteen en Kollegreend, terwijl je precies op de Nederlands-Belgische grens loopt. Deze voormalige grindeilanden ontwikkelen zich tot gevarieerde mozaïeklandschappen met bloemenweiden, ooibossen, ruigtes en plassen. Je passeert ook langs de recreatie- en Maasplas De Grote Hegge en je ontdekt het unieke natuurreservaat Vijverbroek met zijn kenmerkend nat broekbos met waardevolle flora en waar tal van zeldzame dieren thuis zijn. Ontdek de wandeling hier.

  • Kanne/Lanaye/Eijsden in wandelgebied Sint-Pietersberg (12,6 km)

Vertrek vanuit Eijsden, waar de Maas Nederland binnenkomt, en neem de veerboot om de Maas over te steken en je wandeling over de grens verder te zetten in Lanaye (Visé). Onderweg verken je natuurgebied La Frayère, een gegeerde broedplaats voor tal van bijzondere vogels, en het uitgesproken grensdorp Kanne. Op de terugweg naar de grensoversteek wandel je grotendeels langs het in krijtrotsen uitgegraven Albertkanaal. Ontdek de wandeling hier.

  • Grensroute west in wandelgebied Stramproy (15,2 km)

Stramproy, Parel van Limburg, dankt de naam aan de grote variëteit aan natuurgebieden en landschappelijke elementen, oude bouwwerken, kapelletjes en wegkruizen. De Grensroute west voert je langs de Zoatmaal, het Ermedeîl, Bocholtergraven, de A-beek, Stramprooierbroek en de Broekmolen. Ontdek de wandeling hier.