Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Gloednieuwe drijvende fiets- en wandelbrug in Terhills

Limburg is weer een knappe (fiets- en) wandelbeleving rijker! Een pontonbrug van 380 meter loodst je met sierlijke bochten tussen de mijnterrils en over het water. Onderweg word je verrast door een prachtige 360°-ervaring met uitzicht op het glinsterende water en de groene terrils. Een unieke beleving als je Terhills in het Nationaal Park Hoge Kempen bezoekt!

Aangezien de brug pas open is, zijn onze wandelroutes nog niet aangepast op het terrein. Met deze instructies geraak je nu toch al tot aan de fiets- en wandelbrug tussen de Mijnterills vanaf het National Park Visitor Center:

Startplaats: National Park Visitor Center in Terhills (Maasmechelen) 

Parking: Terhills Events (route)

  • Groene route van 3,6 km
  • Blauwe route van 5,4 km
  • Paarse route van 9,5 km

Kies 1 van bovenstaande routes. Bij wandelwissel 8 volg je het rode traject zoals aangeduid op het kaartje hieronder. Je komt voorbij Elaisa Wellness en wandelt daarna heen en weer over de brug tot je terug aan wandelwissel 8 bent. Dit rode traject is niet bewegwijzerd op het terrein. Vanaf wandelwissel 8 herneem je je route.

Opgelet: aan de overzijde van de brug loopt nog een andere blauwe lus (6,5 km). Deze brengt je niet terug naar het National Park Visitor Center.
Tip: vraag in het Visitor Center naar een handige flyer met onderstaand kaartje op om zorgeloos op pad te gaan.