Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Trek de Limburgse bossen in tijdens de Week van het Bos

Van 6 tot en met 13 oktober is het de Week van het Bos en daar hebben we er in Limburg best wel veel van. We hebben een aantal niet te missen boswandelingen opgelijst:

  • Hornebos in Haspengouw

Het Hornebos in een prachtig verborgen bos in Haspengouw dat vroeger deel uitmaakte van het kasteeldomein van Bovelingen. Op de rode wandeling van 8 km zie je de resultaten van de inspanningen om het bos in zijn oude glorie te herstellen en duik je onder in holle wegen om even later op het plateau de omliggende dorpjes te ontdekken.

Bekijk de route hier

  • Laurabossen in KempenBroek

De groene route (3,5 km) in de Laurabossen biedt een mooie afwisseling tussen bos en open vlakte. Het bos bestaat grotendeels uit grove den, rond 1900 aangeplant voor de mijnbouw. Dit bos wordt bovendien geleidelijk aan omgevormd naar een soortenrijker en natuurlijker bos. 

Bekijk de route hier.

  • Kattevennen in Nationaal Park Hoge Kempen

Kattevennen is het bosgebied bij uitstek in het Nationaal Park Hoge Kempen, het bestaat voornamelijk uit dennenbossen. De blauwe route leidt je de weg voor een tocht van 7 km. Onderweg passeer je een bijzondere holle weg, die er ontstond door het uitgraven van grind omstreeks 1870.

Bekijk de route hier.

  • Wandelgebied Leut in Rivierpark Maasvallei

In het RivierPark Maasvallei vind je maar weinig bos. Toch kan je ook hier fijne wandelingen maken in het teken van ‘Week van het Bos’. De rode lus in het wandelgebied Leut bijvoorbeeld. Een stevige wandeling van 14 km door de uiterwaarden van de Maas, het charmante dorp en kasteelpark van Leut. Deze wandeling leidt je ook tot in Eisden, waar je het kruinenpad gaat. Hier wandel je letterlijk door de toppen van de bomen… En krijg je toch dat bosgevoel.

Bekijk de route hier.

  • Koersels Kapelleke in de Vallei van de Zwarte Beek

Laat je onderdompelen in de uitgestrekte bossen rond Koersels Kapelleke op de gele wandeling van 6,5 km. Onderweg kom je ook enkele heiderestanten en landduinen tegen. Beklim zeker de bijna 30 meter hoge uitkijktoren van waar je uitkijkt over het typische Kempense landschap.

Bekijk de route hier.