Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Wandelen tijdens Open Monumentendag

Nu zondag 8 september 2024 vindt de 36e editie van Open Monumentendag plaats in heel Vlaanderen. We tippen 4 wandelingen uit het brede aanbod van activiteiten in Limburg.

Gegidste erfgoedbomenwandeling in Bree 

Ga mee ‘en route’ langs de meest markante erfgoedbomen van Tongerlo en leer meer over het Breese groene erfgoed, de middelste molenruïne aan de Itterbeek en haar oude bewoners en over het project Erf-goed op het Erf van Regionaal Landschap Kempen en Maasland!  

Praktisch: vertrek ter hoogte van Groenstraat 67 te Bree voor een wandeling van 5 km. Opgelet: op voorhand inschrijven verplicht. 

Meer info op: www.openmonumentendag.be/activiteiten/gegidste-erfgoedbomenwandeling-in-bree 

 

Herbeleef de Slag van Lummen 

Ontdek langs de route van 2,7 km de authentieke loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog en kom meer te weten over de dramatische Slag van Lummen.  

Praktisch: gegidste rondleidingen om 9.00 uur, 11.00 uur en 13.00 uur op een route van 2,7 km. Opgelet: op voorhand inschrijven verplicht. 

Meer info op: www.openmonumentendag.be/activiteiten/herbeleef-de-slag-van-lummen 

 

Kapelletjestocht tussen de velden 

Eeuwenlang vormden kapellen belangrijke plekken voor Haspengouwers om hun geloof te uiten, genezing af te dwingen of om een gunst te vragen. In Alken vind je nog heel wat van die pareltjes.  

Praktisch: vertrek aan de Sint-Joriskapel voor een bewegwijzerde wandeling van 5,1 km of 7,4 km. 

Meer info op: www.openmonumentendag.be/activiteiten/kapelletjestocht-tussen-de-velden 

 

Landinrichtingsproject Kessenich in zich(t) 

In het kader van het Landinrichtingsplan Kessenich in zich(t) hebben de VLM en de gemeente Kinrooi onlangs het centrum van Kessenich volledig heringericht met als kers op de taart de restauratie van de ruïne van de mottetoren tegenover de schitterende Sint-Martinuskerk. 

Praktisch: Om 13u, 14u, 15u en 16u zijn er gegidste wandelingen die starten aan de infostand tegenover de kerk. Of maak een wandeling langs de vernieuwde Sint-Martinusput over het nieuwe Blomertpad naar het Vijverbroek onder leiding van een natuurgids. 

Meer info op: www.openmonumentendag.be/activiteiten/opening-landinrichtingsproject-kessenich-in-zicht